Kifizető adatszolgáltatási kötelezettsége a régi katásokról

Kifizető adatszolgáltatási kötelezettsége a régi katásokról
2023.03.20.

A kisadózó számláját befogadó, az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (továbbiakban: Art.) szerinti adózónak (ideértve a társasházat, de ide nem értve az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemélyt és a kisadózók tételes adójának alanyát) a Katv. (2012. évi CXLVII. törvény) 13. §-a alapján a tárgyévet követő év március 31-éig adatot kell szolgáltatnia az állami adóhatóság részére.

A kisadózó számláját befogadó, az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (továbbiakban: Art.) szerinti adózónak (ideértve a társasházat, de ide nem értve az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemélyt és a kisadózók tételes adójának alanyát) a Katv. (2012. évi CXLVII. törvény) 13. §-a alapján a tárgyévet követő év március 31-éig adatot kell szolgáltatnia az állami adóhatóság részére.
 

• a kisadózó vállalkozás nevéről, címéről, adószámáról,

• a kisadózó vállalkozás részére a naptári évben juttatott, a kisadózó vállalkozás bevételének minősülő összegről, feltéve, ha az a naptári évben meghaladta az 1 millió forintot. Nem minősül a kisadózó vállalkozás bevételének az áthárított általános forgalmi adó.

A számlabefogadó szempontjából segíti az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését az a rendelkezés, hogy a kiállított számlán a kisadózó vállalkozásnak kötelező volt feltüntetnie azt, hogy „Kisadózó”. A megrendelő kérésére a „Kisadózó” szövegrész egyébként idegen nyelven is feltüntethető volt a számlán.

 

Forrás : Adózóna

Vissza